Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Szybka i niedroga a przy tym pełna witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • korpus z kurczaka
    opakowanie mrożonki na zupę jarzynową
    5 dużych ziemniaków
    pęczek koperku
    200 gram śmietany kwaśnej 18%
    2 łyżki mąki
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    łyżeczka mielonej słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 2 litry wody i wrzucić korpus. Gotować chwilę,zdjąć szumowiny,wrzucić mieszankę warzywną oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać przyprawę uniwersalną do smaku i gotować zupę do miękkości warzyw( około 15-20 minut) Mąkę rozrobić z odrobiną wody,dodać śmietanę,dobrze wymieszać i zaprawić zupę. Na koniec dodać paprykę,umyty i posiekany koperek oraz pół łyżeczki pieprzu.

Porady

Zamiast dodawać przyprawę uniwersalną można zupę posolić i dodać kilka posiekanych listków lubczyku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować