Zupa jarzynowa z koperkiem i ryżem

4.5 (142 ocen)

Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Koperek najlepiej dodać w ostatnim etapie gotowania, wtedy jego soczysty zielony kolor pozostanie nienaruszony, a smak zupy będzie o wiele wyrazisty

Składniki:

  • ok 2 litry bulionu - może być z kostki
    200g ryżu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 korzenia seler
    pęczek koperku
    sól, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie, maggi i przyprawy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z koperkiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odkładamy. Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w słupki marchewki, pietruszkę, selera. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec dodajemy ugotowany ryż oraz posiekany koperek. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować