Zupa jabłkowa z czipsami jabłkowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa jabłkowa to danie w sam raz na jesienne dni jest ładnie rozgrzewająca

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jabłka
    1/2 selera
    sok cytrynowy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    imbir mielony do smaku
    gałka mielona do smaku
    1 litr wywaru warzywnego
    cukier 1/2 łyżeczki
    5 dkg serka topionego
    natka pietruszki
    1 łyżka masła klarowanego
    czipsy jabłkowe


Zupa jabłkowa z czipsami jabłkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar warzywny najlepiej ugotować samemu z warzyw.

    Jabłka i seler ścieramy na tarce skrapiamy sokiem cytrynowym
    Do garnka dajemy masło dodajemy starte warzywa dusimy warzywa chwilę.
    Do garnka wlewamy wywar warzywny gotujemy 10 -15 minut.
    Następnie doprawiamy solą,pieprzem,cukrem.gałką imbirem ,dodajemy nieco soku z cytryny i pokrojony serek topiony mieszamy i odstawiamy pod przykryciem aby smaki się przegryzły .
    Zupę podajemy z czipsami jabłkowymi i posypaną natką pietruszki..

    POLECAM

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy