Zupa grochowa z kapustą

4.49 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni kaszubskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 3 litry
    - mięso z kością: 50 dekagramów
    - boczek wędzony: 10 dekagramów
    - groch: 50 dekagramów
    - marchewka: 3 sztuki
    - seler: 0.5 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - Kiszona kapusta: 30 dekagramów
    - majeranek do smaku: 1 szczypta
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grochowa z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch namoczyć. Zagotować wodę, wrzucić pokrojone warzywa i ziemniaki, a kiedy będą miękkie dodać groch. Poszatkowaną kapustę udusić oddzielnie, miękką dodać do grochówki. Boczek przesmażyć z cebulką dodać do zupy, wszystko zagotować, doprawić do smaku majerankiem, pieprzem solą. Podawać z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować