Zupa gospodarza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do mięsa, podsmażyć, dodać sos i przyprawy oraz pokrojony w plasterki czosnek.
3.Gdy wszystko razem się podsmaży, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pomidory z puszki, gotować ok 10 min.
4.Ogórki kiszone pokroić w plasterki dodać do zupy, gotować tak długo aż wszystko będzie miękkie.
5.Pietruszkę posiekać dodać do zupy, przyprawić do smaku, zabielić śmietaną. Smacznego!
Komentarze