Zupa gospodarza

5 (199 ocen)

Pyszna, bardzo sycąca jak również rozgrzewająca zupa w zimowe dni. Najlepsza podana ze świeżym pieczywem, pycha.. :)

Składniki:

  • ok 1 kg karczku
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów
    5 ogórków kiszonych
    pęczek pietruszki zielonej
    2 ząbki czosnku
    1 liść laurowy
    2 ziarenka pieprzu
    1 ziarenko ziela angielskiego
    sos worcester
    200 ml śmietany 30%
    papryka ostra i słodka
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zupa gospodarza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie mięsa 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
  • dodanie pieczarek 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do mięsa, podsmażyć, dodać sos i przyprawy oraz pokrojony w plasterki czosnek.
  • dodanie pomidorów
3. Gdy wszystko razem się podsmaży, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziarenka pieprzu oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pomidory z puszki, gotować ok 10 min.
  • dodanie ogórków kiszonych 4. Ogórki kiszone pokroić w plasterki dodać do zupy, gotować tak długo aż wszystko będzie miękkie.
  • Smacznego! 5. Pietruszkę posiekać dodać do zupy, przyprawić do smaku, zabielić śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Wieprzowina Pieczarki Pomidor Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować