Zupa gołąbkowa

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

pyszna i pożywna

  • 60 min

Składniki:


  • 1/4 główki kapusty
    250 g mięsa mielonego
    pól szklanki ryżu
    2 marchewki
    cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pietruszka
    4 pomidory obrane ze skórki
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano
    bazylia

Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć posiekaną cebulę, czosnek i mięso mielone, dodać łyżeczkę tłuszczu i podsmażyć.
    Wlać ok 1,5 l wody, Kapustę pokroić w kostkę , marchewkę i pietruszkę również w drobną kosteczkę. Dodać do zupy warzywa i ryż, przyprawić do smaku następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i gotować ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować