Zupa gołąbkowa

4.5 (144 ocen)

Smak gołąbków w zupie został zachowany, jest treściwa i pyszna!

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1/2 główki kapusty
    100g ryżu
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    3 marchewki
    2 cebule
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżka oleju
    2,5 litra wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gołąbki

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju (w garnku z nieprzywierającym dnem). Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia. Na koniec dodajemy startą na tarce marchew i posiekaną kapustę. Smażymy jeszcze chwilę.


  • 2. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostrą paprykę. Gotujemy około 15 minut, po czym wsypujemy ryż. Gotujemy nadal, tyle minut, ile zaleca producent ryżu.
  • 3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować