Zupa gulaszowa na czerwonym winie

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Biorąc pod uwagę brak czasu by codziennie gotować inną potrawę, wzięłam się za gotowanie treściowych dań " jednogarnkowych", które wystarczają na dwa, trzy dni. Podaję przepis na wyśmienitą i dobrą do podziału wśród gości lub na imprezach rodzinnych - zupę gulaszową na czerwonym winie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 papryki ( różne kolory) 20 dag pieczarek 25 dag ziemniaków 75 dag mięsa wieprzowego 2 duże cebule 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki sól pieprz słodka papryka sypka litr bulionu warzywnego lub mięsnego 250 ml wina czerwonego wytrawnego natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa gulaszowa na czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w plasterki, paprykę i ziemniaki w kostkę, pieczarki umyć i pokroić.W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso. Dodać cebulę, pieczarki, paprykę i ziemniaki. Wlać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Całość posypać mąką i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie wlać wino i bulion, zagotować i dusić przez około godzinę. Danie podawać posypane natką pietruszki.

Porady

Zupa gulaszowa smakuje wyśmienicie także z chrupiącą kromką chleba.. Oczywiście smakuje najlepiej na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować