Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką

4.5 (186 ocen)

  • 45 min

Szybka, pożywna, rozgrzewająca zupa!

  • 45 min

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
    1 cebula
    1 marchewka
    gałązka selera naciowego
    2 duże papryki czerwone
    3 łyżki oleju
    sól ziołowa
    sól, pieprz
    2 łyżki mąki
    750 ml wrzątku
    do podania zielona pietruszka, pieczywo lub ugotowany ryż
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z kurczakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, marchew, seler i paprykę w większe kawałki. Kurczaka pokroić w paski grubości ok 1 cm, przyprawić solą ziołową, posypać mąką.
  • 2. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka, wyjąć, następnie na tą samą patelnię wrzucić cebulę, marchew i seler naciowy, podsmażyć. Jak cebulka zacznie się rumienić, dodać paprykę, kurczaka, zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem, dusić pod przykryciem ok 30 minut.
  • 3. Gotowa zupa powinna być lekko gęsta. Podawać z chlebem lub kulką ryżu i kleksem śmietanki, posypać zieleniną.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.46 (156 ocen)

Zupa gulaszowa z kurczakiem

To może cię zainteresować