Zupa gulaszowa z kurczakiem i warzywami

4.98 (187 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Zacznijmy wiosnę w dobrej kondycji.Polecam energetyczną zupę gulaszową z warzywami ,zawiera dużo witamin i wspaniale rozgrzewa w chłodne dni dzięki papryce...

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 40 dag fileta z kurczaka
    1 opakowanie warzyw mrożonych na zupę
    2 litry bulionu drobiowego
    1/2 małego selera
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia
    3 łyżki oleju ryżowego

    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta tikka masala
    natka pietruszki do posypania
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na paski lub w kostkę,wrzucam do garnka,dodaję pokrojoną w kostkę cebulę ,oprószam solą, podlewam olejem i duszę 5 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Papryki myję usuwam gniazda nasienne ,seler obieram,myję kroję w kostkę i dodaję do duszącego się mięsa i podsmażam kolejne 5 minut. Po tym czasie wlewam bulion drobiowy,dodaję mrożone warzywa,liść laurowy ziele angielskie i gotuję około 30 minut,po tym czasie dodaję koncentrat pomidorowy,doprawiam do smaku solą pieprzem papryką słodką i szczyptą tikka masala,dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek,z mąki i odrobiny wody robię zawiesinę zagęszczam zupę,gotuję wszystko razem jeszcze 2-3 minuty.Odstawiam.
  • 3. Przed podaniem posypuję obficie świeżą posiekaną natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować