Zupa fasolowa z cząbrem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dobry pomysł na szybką fasolówkę , fasola z puszki, a smak tez niezły

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże udka z kurczaka
    1 puszka białej fasoli
    2 marchewki
    Kawałek selera
    1 pietruszka
    Sól
    Pieprz
    Cząber
    Śmietana
    Natka pietruszki

Zupa fasolowa z cząbrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć ,zalać 2 litrami wody ,wlać fasolkę z puszki wraz z zalewą.
    Warzywa oczyścić ,umyć i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami , dodać do wywaru i ugotować do miękkości mięsa. Osolić i doprawić pieprzem oraz cząbrem .Można wsypać odrobinę cukru.
    Odlać trochę zupy ,wlać śmietanę i zahartować ,potem wlać do zupy.
    Posypać natką pietruszki.

Porady

Zupe można ugotowac na wieprzowinie, ale wtedy gotujemy dłużej

Komentarze

Podobne przepisy