Zupa chińska

4.77 (213 ocen)

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem. Pikantna, aromatyczna i bardzo prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    olej do smażenia
    2 l mocnego rosołu
    1 marchewka
    50 g grzybów mun
    200 g warzywnej mieszanki chińskiej
    100 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.77 (213 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy , kroimy w małą kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy mięso na rumiano z dodatkiem sosu sojowego, słodkiej i ostrej papryki.
  • 2. Marchew obieramy , myjemy kroimy w cienkie paseczki.
    Grzyby mun namaczamy we wrzątku według przepisu na opakowaniu.
    W garnku podgrzewamy rosół , wkładamy marchew gdy będzie pół miękka dodajemy mieszankę chińską oraz grzyby mun.
    Wkładamy makaron ryżowy oraz usmażonego kurczaka, gotujemy na wolnym ogniu ok 10 min do miękkości makaronu.
    Doprawiamy solą i pieprzem według smaku (ja już nie doprawiałam).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować