Zupa cebulowo-serowa

4.5 (179 ocen)

  • 40 min

Bardzo aromatyczna zupa.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag boczku wędzonego
    4-5 średnich ziemniaków
    duża cebula
    20 dag sera żółtego
    100 g serka topionego śmietankowego
    2 łyżki śmietany 22%
    przyprawa maggi, sól, pieprz
    tłuszcz
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy razem z boczkiem ok 20 min.
    Ugotowany boczek wyjmujemy, kroimy w kostkę, a wywar doprawiamy przyprawami. Pokrojony boczek smażymy na odrobinie tłuszczu, do boczku dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. po usmażeniu dodajemy wszystko do wywaru. Ser ścieramy na tarce i razem z serkiem topionym dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy trochę Śmietany. Jeżeli trzeba to doprawiamy ją jeszcze do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować