Zupa cebulowa z tortellini serowymi.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najprostsza zupa- idealne, rozgrzewające danie na każdy chłodny dzień.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła,
    2 łyżki oleju rzepakowego,
    5-6 cebul pokrojonych w piórka,
    3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę),
    1,5 łyżeczki suszonego tymianku,
    2,5 litra bulionu warzywnego,
    250 g tortellini z nadzieniem serowym,
    ser parmezan,
    sól, pieprz do smaku,

Zupa cebulowa z tortellini serowymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zeszklona cebula 1. Na patelni rozgrzej masło i olej, dodaj cebulę czosnek smaż aż się zeszkli, pilnuj aby się nie przypaliła- ponieważ później zupa może być gorzka.
  • zupa w trakcie gotowania 2. Cebulę oraz czosnek dodaj do gorącego bulionu, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu.
  • zupa 3. Gdy cebula będzie już miękka dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, dodaj tortellini oraz tymianek.
    Każdy talerz zupą udekoruj startym parmezanem.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy