Zupa cebulowa z grzankami

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kieliszek białego wina dodany do zupy podkreśli jej smak

Składniki:

  • ● 75 dag cebuli
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki masła
    ● mały słoik przecieru pomidorowego
    ● 1,5 l rosołu wołowego
    ● 5 kromek bagietki
    ● 5 dag startego żółtego sera
    ● gałązka posiekanego koperku
    ● sól, pieprz
    ● posiekany szczypiorek
    ● szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i siekamy. Razem z cebulą podsmażamy w garnku na 2 łyżkach masła.
  • 2. Do cebuli dodajemy przecier. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Mieszając, dusimy ok. 20 minut. Wlewamy rosół. Gotujemy jeszcze
    10 minut. Posypujemy koperkiem i szczypiorkiem.
  • 3. Bagietki z obu stron smarujemy pozostałym masłem, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się roztopi. Podajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować