Zupa cebulowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczna, szybka oraz łatwa w przygotowaniu;)

  • 10 min

Składniki:

  • *1 kg cebuli
    *2 kostki rosołowe
    *1 serek topiony
    *3 ząbki czosnku
    *sól
    *pieprz
    *olej do smażenia
    *kilka kromek chleba na grzanki

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić i zeszklić na oleju, posolić. W garnku zagotować 2 l wody z kostkami rosołowymi. Dołożyć podsmażone cebule
  • grzanki do zupy 2. Do zupy dodać zgniecione ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Gotować krótko do miękkości cebuli. Dołożyć serek topiony. Blenderem zmiksować zupę. Przyrządzić grzanki: chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoto. Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy