zupa cebulowa

5 (198 ocen)

  • 20 min

Ta zupa jest dobra na różne przyjęcia, ale też na co dzień, bo jest szybka w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • - 3 bułki kajzerki
    - majeranek, oregano oraz bazylia
    - 3 średnie cebule
    - pół kostki masła
    - półtora litra wody
    - 1 łyżka mąki pszennej
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzanki: pokrojone bułki na centymetrowe kostki wykładamy na blachę i posypujemy ziołami, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (aż się zarumienią).

    Zupa: obraną i drobno posiekaną cebulę podsmażamy na łyżce masła na jasny żółty kolor, dodajemy mąkę i mieszamy, Przekładamy cebulę do garnka, dodajemy do smaku sól i pieprz, masło, następnie wlewamy wodę i gotujemy do miękkości (około 20 minut) i miksujemy zupę i podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować