Zupa czosnkowa z twarogowym omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuścić masło, wrzucić posiekanego pora oraz obrane i drobno pokrojone ząbki czosnku - zeszklić. Następnie oprószyć mąką i krótko zasmażyć. Powoli wlać bulion i mleko. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki, kalarepę i marchewkę obrać. Ziemniaki i kalarepę pokroić na małe cząstki, marchewkę - w talarki. Warzywa dołożyć do zupy. Gotować do miękkości (ok. 20 min).
2.Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i wymieszać z zupą.
3.Twaróg, mleko i jajka dokładnie rozmieszać. Wsypać słonecznik i przyprawy do smaku. Ponownie wymieszać.
5.Smażyć na rumiano z obu stron. W ten sam sposób przygotować jeszcze 3 omlety. Wystudzone placki pokroić jak makaron na łazanki. Na każdą porcję przeznaczyć 1/2 omletu.
Komentarze