Zupa czosnkowa

5 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W sam raz na jesienne przeziębienie...Sezon przeziębieniowy w pełni, więc trzeba się bronić i chronić jedząc produkty o właściwościach leczniczych.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - czosnek główka: 2 sztuki
    - ziemniaki duże: 4 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler: 0.5 sztuki
    - serek topiony: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    GRZANKI:
    - bagietka: 0.5 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - tarty parmezan: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle i oliwie podsmażyć pokrojone warzywa i czosnek, zalać 1 litrem wody, gotować 30 minut. Wrzucić serek (wiem, że w serku topionym jest mało serka i że niezdrowy, ale naprawdę jak zjemy kawałek raz na jakiś czas to nic nam się nie stanie... ja np. użyłam serka do zupy po raz pierwszy :).
    Zupę zmiksować, posolić, popieprzyć do smaku, jak wyjdzie za gęsta można dolać trochę wody.
    Bagietkę pokroić, wyłożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut, pod koniec zapiekania posypać parmezanem.
    Do talerza nalać zupy, włożyć grzankę i posypać odrobiną parmezanem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować