Zupa a'la strogonow

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sycąca i rozgrzewająca zupa idealna na zimowe dni

  • 2 godz.

Składniki:


  • łopatka wieprzowa 500 g
    koncentrat pomidorowy 200 g
    Pomidory krojone z puszki 1 puszka
    papryka czerwona 1 sztuka
    pieczarki 6 sztuk
    cebula 4 sztuki
    jogurt naturalny 3 łyżki
    liście laurowe 3 sztuki
    ziele angielskie 4 ziarenka
    papryka ostra mielona do smaku
    papryka słodka mielona do smaku
    mąka pszenna do obtoczenia mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa a'la strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy z błon i nadmiary tłuszczu. Kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanej oliwie. Przyprawiamy solą papryką ostrą i słodką. Dolewamy co chwilę odrobinę wody, żeby mięso się nie przypaliło. Smażymy do miękkości. Na osobnej patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy aż warzywa zmiękną. Warzywa dodajemy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory w puszce. W razie potrzeby dolewamy wodę, żeby zrobił się sos przypominający konsystencją gęstą zupę. Doprawiamy solą i dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. Wyłączamy zupę i dodajemy jogurt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować