Zupa a'la strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy z błon i nadmiary tłuszczu. Kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanej oliwie. Przyprawiamy solą papryką ostrą i słodką. Dolewamy co chwilę odrobinę wody, żeby mięso się nie przypaliło. Smażymy do miękkości. Na osobnej patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy aż warzywa zmiękną. Warzywa dodajemy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory w puszce. W razie potrzeby dolewamy wodę, żeby zrobił się sos przypominający konsystencją gęstą zupę. Doprawiamy solą i dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. Wyłączamy zupę i dodajemy jogurt.
Komentarze