Zupa ogórkowa z pikantną nutą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ogórkowa trochę inaczej

  • 20 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    5-6 ogórków kiszonych
    7-10 ziemniaków (zależny od wielkości)
    1-2 marchewki
    pół cebuli
    2 - 3 podudzia z kurczaka
    sos sojowy
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka w proszku
    1,5 kostki rosołowej
    chilli w proszku
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z pikantną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i ogórki zetrzeć na tartce. Cebulkę podsmażyć na maśle. Ziemniaki pokroić w kostkę, a 2 zostawić w całości. Do garnka wlać wodę dodać podudzia, ogórki, marchewkę, ziemniaki, podsmażoną cebulkę, kostkę rosołową. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem, przyprawa uniwersalna, papryką w proszku i 0,5 łyżeczki chilli. Gotować jak ziemniaki będą miękkie wyjąć 2 ugotowane w całości i zmiksować z kilkoma łyżkami zupy. Wlać do zupy i wymieszać.

Porady

Zupę można doprawić jeszcze śmietaną, jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować