Zupa morska

0 (0 ocen)

  • 30 min

To moja pierwsza zupa rybna. Mimo moje sceptycznego nastawienia, wyszło wyśmienicie

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g mrożonego rekina ( dowolne jakie części )
    300 g mrożonego morszczuka ( dowolne jakie części )
    150 g obranych krewetek
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    3 pomidory
    natka pietruszki
    3 duże ząbki czosnku
    2 cebule
    1 płaska łyżeczka przyprawy do ryb ( prymat)
    1 płaska łyżeczka soli
    1 większa łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Zupa morska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj. Pomidory sparz i obierz ze skórki
  • 2. Cebulę pokrój w pół plasterki. Pomidory i papryki w kostkę. Czosnek posiekaj w cieniutkie paseczki. Natkę pietruszki posiekaj
  • 3. W garnku rozgrzej olej, dodaj pomidory, cebulę i czosnek. Smaż od czasu do czasu mieszając aż pomidor puszczą sok, i sos zgęstnieje i nabierze delikatnego koloru ( ok 10 min)
  • 4. Do garnka z pomidorami dodaj paprykę i natkę, duś 5 min. Od czasu do czasu mieszając.
  • 5. Do garnka z warzywami dodaj ok 1,5 l wody i zamrożone ryby i krewetki. Wymieszaj dodaj przyprawy. Gotuj ok 20 min na wolnym ogniu.
    Zupę podawaj z grzankami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować