Zupa migdałowa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ta zupa doskonale sprawdzi się jako pożywny obiadowy posiłek, ale i deser

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko*: 2 szklanki
    - śmietana kremowa 30 %: 50 mililitrów
    - budyń waniliowy w proszku: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - płatki migdałowe: 10 dekagramów
    - czekolada gorzka (min. 70% kakao) (kostka): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałów prażymy na rumiano rozgrzanej patelni. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy wraz ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i dodajemy do gotującego się mleka ze śmietaną, dokładnie mieszamy. Wsypujemy uprażone płatki migdałów (dwie łyżki zostawiamy do dekoracji). Zupę nalewamy do ciemnych miseczek, posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą oraz pozostałymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować