Zrazy po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Listki laurowe,natkę pietruszki i jagody jałowca zgnieść.Następnie wymieszać z chili.Dodać do kapusty i dokładnie wymieszać.Odstawić na kilka godzin.
2.Ziemniaki umyć ,gotować w mundurkach 20 minut w osolonej wodzie.Odcedzić,przelać zimną wodą,obrać i pokroić na cząstki.
3.Sznycle umyć,osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem.Na każdym sznyclu ułożyć łyżkę kapusty(resztę kapusty pozostawić).Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami.
4.Pomidory oczyścić,umyć,pokroić na cząstki.Zrazy smażyć kilka minut na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.Przypawić pieprzem i solą.Dodać pomidory i kapustę oraz wlać szklankę wody.Dusić 15 minut.
5.Zrazy wyjąć z rondla,a kapustę zagęścić zasmażką.Dodać śmiętanę i jeszcze raz przyprawić.Ziemniaki zrumienić na oleju i posolić.Podawać do zrazów.
Porady
Do kapusty można dodać więcej zasmażki .Wtedy postanie sos z kapusty.
Komentarze