Zrazy królewskie

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Kotlety w takiej wersji na pewno zrobią furorę wśród gości.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 1/2 kg mięsa mielonego, np. wieprzowego
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● musztarda
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● 2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy królewskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy w 8-10 plastrów.
    Lekko rozbijamy tłuczkiem.
    Oprószamy z obu stron
    przyprawa uniwersalna i pieprzem. Smarujemy
    musztardą.
  • Zrazy królewskie 2. Mielone mięso doprawiamy
    przyprawa uniwersalna i pieprzem. Dokładnie
    mieszamy.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry. Cebule
    obieramy i drobno kroimy.
    Podsmażamy na oleju. Dodajemy
    pieczarki i smażymy, aż
    odparują. Doprawiamy solą.
    Mieszamy z mielonym mięsem.
    Studzimy.
  • 4. Na plastry schabu nakładamy
    po porcji mielonego mięsa
    z pieczarkami. Zwijamy w rolady
    i spinamy wykałaczkami.
    Wkładamy do foliowego rękawa.
    Pieczemy ok. 50 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temp. 180 °C. Podajemy np.
    z frytkami i surówką.

Porady

● Do farszu można dodać drobno posiekaną zieleninę, np. 1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować