zrazy drobiowe z parówkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

szybkie, smaczne i niedrogie

  • 25 min

Składniki:

  • 3 średnie filety z kurczaka
    3 cienkie parówki
    przyprawa do kurczaka
    mąka do obtaczania

Zrazy drobiowe z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z filetów odciąć polędwiczki, rozbić na cienkie płaty (można to robić np przez folię), oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na 20 minut. Parówkę wyjąc z osłonki, ułożyć wzdłuż na filecie, ściśle zawinąć, obtoczyć w mące, smażyć na złoto na średnim ogniu pod przykryciem (ze wszystkich stron). Tak samo postąpić z resztą mięsa.

    Danie podałam z frytkami i ogórkiem kiszonym z chili.

Porady

Zamiast filetów z kurczaka możemy użyć schabu.

Komentarze

Podobne przepisy