zrazy drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej

4.5 (160 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smakują bardzo dobrze

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka bez skóry (mają być podwójne i większe): 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - szynka szwarcwaldzka (8 plastrów): 1 opakowanie
    - jajko (roztrzepane): 1 sztuka
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - bułka tarta do panierki około: 10 dekagramów
    SKłADNIKI FARSZU:
    - papryka marynowana (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - czosnek/ząbki (pokrojony lub przecisnięty przez praskę): 3 sztuki
    - natka pietruszki posiekana: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek lub olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zrazy drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piers kurczaka myjemy rozcinamy podwójny filet tak zeby z kazdego wyszły 4 plastry zdwóch 8 szt
  • 2. kazdy płat miesa lekko rozbijamy tłuczkiem, na desce kładziemy plastry szynki szwarcwaldzkiej na szynkę dajemy mięso sypiemy ,pieprzem i solą mięso doprawiamy tylko zjednej strony ,bo szynka jest dosyć słona to tej strony nie trzeba doprawiać
  • 3. pokrojoną paprykę , czosnek ,natkę pietruszki,i oliwę mieszamy,
    farsz rozkładamy na mięsie ,ciasno zwijamy w ruloniki
  • 4. zwinięte zrazy obtaczamy w mące,pozniej w jajku ,następnie w bułce tartej.
  • 5. tak przygotowane zrazy chłodzimy trochę w lodówce ale mozna każdą zawinąc w woreczek foliowy przed smazeniem rozwijamy woreczek
  • zrazy drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 6. smażymy zrazy na złoty kolor ze wszystkich stron

    mozna je podac na ciepło do obiadu albo na zimno jako zakąskę
  • zrazy drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 7. polecam !!! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować