Zrazy drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.piers kurczaka myjemy rozcinamy podwójny filet tak zeby z kazdego wyszły 4 plastry zdwóch 8 szt
2.kazdy płat miesa lekko rozbijamy tłuczkiem, na desce kładziemy plastry szynki szwarcwaldzkiej na szynkę dajemy mięso sypiemy ,pieprzem i solą mięso doprawiamy tylko zjednej strony ,bo szynka jest dosyć słona to tej strony nie trzeba doprawiać
3.pokrojoną paprykę , czosnek ,natkę pietruszki,i oliwę mieszamy,
farsz rozkładamy na mięsie ,ciasno zwijamy w ruloniki
4.zwinięte zrazy obtaczamy w mące,pozniej w jajku ,następnie w bułce tartej.
5.tak przygotowane zrazy chłodzimy trochę w lodówce ale mozna każdą zawinąc w woreczek foliowy przed smazeniem rozwijamy woreczek
6.smażymy zrazy na złoty kolor ze wszystkich stron
mozna je podac na ciepło do obiadu albo na zimno jako zakąskę
Komentarze