Zraziki w sosie cebulowym

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

Kruche mięso i kremowy sos.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kilka plasterków schabu
    plastry boczku parzonego, paseczki ogórka kiszonego, cebula pokrojona w piórka (tyle samo ile plastrów schabu)
    musztarda, sól, pieprz
    1 kostka mięsna


    5 dużych cebul
    100 ml białego wytrawnego wina
    400 ml bulionu drobiowego
    sól,pieprz,tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zraziki w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i rozbijamy na cienkie plastry. Każdy z nich posypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na każdy nakładamy plaster boczku, paseczek ogórka kiszonego i cebulę. Zwijamy w roladki. Podsmażamy na złoty kolor. Zalewamy wrzątkiem i gotujemy na wolnym ogniu to miękkości.
    Sos:
    cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy tymianek i zalewamy winem. Gdy alkohol odparuje dolewamy bulion i gotujemy do miękkości cebuli. Doprawiamy. Sos blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować