Złociste pałeczki kurczaka w piwie

4.99 (164 ocen)

  • 60 min

Pyszne,podałam je z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    500 ml jasnego piwa
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 cebule
    2 łyżki mąki
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki przyprawy do mięs Knorr
    2 gałązki świeżego tymianku
    2 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
    1 liść laurowy

Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Złociste pałeczki kurczaka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki kurczaka umyć,osuszyć,opruszyć mąką i obsmażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
    Cebulę obrać i pokroić w plastry,następnie usmażyć na tej samej patelni na której smażyły się pałki.
  • 2. W garnku wymieszać piwo z musztardą i koncentratem pomidorowym,dodać tymianek i przyprawy,następnie całość zagotować.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki kurczaka,cebulę i zalać piwem z dodatkami.
    Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować