Złociste farfalle z orzechami włoskimi i bazylią

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zawsze zachwyca smakiem i zapachem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle: 0.5 kilograma
    - śmietana 12%: 150 mililitrów
    - ser mascarpone: 150 mililitrów
    - ser gorgonzola: 100 gramów
    - ostry tarty ser zółty: 150 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - starta gałka muszkatułowa: 1 łyżeczka
    - garść pokrojonych orzechów włoskich: 3 łyżki
    - papryka słodka mielona, pieprz cayenne: 4 szczypty
    - bazylia: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Złociste farfalle z orzechami włoskimi i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na poczatku gotujemy w osolonej wodzie makaron z dodatkiem oliwy z oliwek, w miedzyczasie przygotowując sos serowy.
  • 2. Sos serowy: topimy w rondelku masło, dodając do niego sery i smietanę. Jeśli składniki się połaczą w konsystencję "sosową" dodajemy gałkę muszkatałową.
    /jeśli sos jest zbyt rzadki dodajemy wiecej startego sera żółtego a jeśli za gęsty odrobine masła/
  • 3. Po odcedzeniu makaronu dodajemy do niego sos i mieszamy
  • 4. Wykładamy na talerze, posypując papryczką, orzechami włoskimi i dekorujemy bazylia

    Smaczego:))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować