Żołądki z kalafiorem

0 (0 ocen)

moje ulubione żołądki dziś z ...............

Składniki:


  • 500 g żołądków z kurczaka
    3 łyżki oleju
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    1/4 kalafiora
    3 łyżki świeżego posiekanego koperku
    250 g mrożonej mieszanki chińskiej
    500 ml wody
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    mix chili jalapeno do smaku
    5 łyżek sosu chili słodko pikantnego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej

Żołądki z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Żołądki dokładnie oczyścić i umyć.
    Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę ( nie musi być drobno ).
    Kalafiora podzielić na różyczki.
    Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego opłukać i pokroić w paski.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć na złoty kolor.
    Dodać cebulę, i dalej smażyć.
  • 2. Dodać przyprawy, sos chili, podlać wodą i dusić 5 minut.
    Po tym czasie dodać paprykę, koperek, mieszankę chińską i kalafiora.
    Wszystko dusić pod przykryciem do miękkości.
    W razie potrzeby doprawić.
  • 3. W niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.
    Zagotować i podawać np. z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy