żołądki w sosie chrzanowym

4.5 (192 ocen)

moje ulubione

Składniki:

  • 60 dag żołądków z kurczaka
    1 cebula
    2-3 łyżki chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka mąki pszennej
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy, kroimy na mniejsze części.
    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę podsmażamy.
    Żołądki wkładamy do garnka podlewamy wodą , dodajemy cebulę gotujemy do miękkości.
    Dodajemy chrzan, śmietanę, zakwaszamy sokiem z cytryny solimy i pieprzymy.
    Sos zagęszczamy zawiesiną wody i mąki.
    Zagotowujemy, doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować