Żołądki w curry

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 3 godz.

Pracuję w jednostce wojskowej. Gotuję dla męża i dzieci: 7-letniego Krzysia i 10-letniej Wiktorii. Mąż bardzo lubi żołądki, więc podaję je z różnymi dodatkami. Te w curry są wyjątkowo smaczne.

  • 3 godz.

Składniki:

  • ● 1 kg żołądków drobiowych
    ● 4 duże cebule
    ● op. curry (ok. 25 g)
    ● łyżka soli
    ● 5 liści laurowych
    ● 5 ziaren ziela angielskiego
    ● łyżeczka pieprzu
    ● 4 łyżki słodkiej mielonej papryki
    ● 1,5 łyżki ostrej mielonej papryki
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żołądki w curry 1. Żołądki oczyszczamy z błon,
    myjemy i osuszamy. Zalewamy
    2,5 l wody, wkładamy liście laurowe
    i ziele angielskie. Gotujemy
    na małym ogniu ok. 2,5 godziny. Wyjmujemy (wywar
    zachowujemy), studzimy i kroimy
    w ćwiartki.
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w dużą kostkę i szklimy na
    oleju. Wkładamy żołądki i wlewamy
    1 litr wywaru. Dusimy
    ok. 10 minut.
  • Żołądki w curry 3. Wsypujemy curry, sól,
    pieprz, słodką i ostrą paprykę.
    Mieszamy i dusimy na małym
    ogniu jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować