Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce

5 (194 ocen)

  • 15 min

Dobre na kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 3 osób:
    1 kg żołądków drobiowych
    3 spore cebule
    przyprawy:
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    liść laurowy
    sproszkowana słodka papryka
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 1/2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym. Najlepsze ze świeżym pieczywkiem! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować