Żołądki drobiowe w sosie z imbirem- pychotka

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

Fajny sosik wychodzi i smaczny- polecam

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kg żoładki drobiowe
    3 cebule
    olej
    ziele angielskie
    korzeń imbir
    liśc laurowy
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    szczypta papryka w proszku czerwona
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w sosie z imbirem- pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki opłucz, wyczyśc i gotuj ok 2 godziny.

    Na patelnie lub rondel wrzuc pokrojoną w piórka cebulę i smaż do zrumienienia, dodaj miękkie żołądki, podsmaż, wrzuc starty ok 2 cm imbiru (na małych oczkach tarki), liśc laurowy ,ziele i przyprawy wg uznania .Zalej wodą do przykrycia żołądków.
    Duś około 20-30 minut. Sos powinien się zagęscic od cebulki , jeśli nie to zrobi trzeba zaprawę z maki i wody.

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować