Bardzo aromatyczny, wyrazisty w smaku gulasz z drobiowych żołądków z dodatkiem kolorowych papryk, pieczarek i marchewki oraz mocno wyczuwalnym smakiem mieszanki przypraw curry to świetna propozycja dania jednogarnkowego.
Żołądki drobiowe w gulaszu curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę
a wyczyszczone i umyte pieczarki w plasterki. Cebulę, czosnek drobno posiekać i przesmażyć na maśle, dodać marchewkę startą na tarce
o dużych oczkach, paprykę, pieczarki, podlać bulionem drobiowym
i chwilę smażyć.
2.Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na połówki, zalać gorącą wodą tak aby je przykryć. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około
60 minut. Po tym czasie wlać pomidorową passatę, dodać papryki, curry i podsmażone warzywa. Dusić około 15-20 minut. Doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę z pietruszki i całość dokładnie wymieszać.
Komentarze