Żołądki drobiowe w gulaszu curry

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczny, wyrazisty w smaku gulasz z drobiowych żołądków z dodatkiem kolorowych papryk, pieczarek i marchewki oraz mocno wyczuwalnym smakiem mieszanki przypraw curry to świetna propozycja dania jednogarnkowego.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg drobiowych żołądków
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    200g kolorowej papryki
    100g pieczarek
    100g marchewki
    400g passaty pomidorowej
    1 szklanka bulionu drobiowego
    4 ziarna ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka curry
    2 łyżki masła
    4 łyżki natki z pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe w gulaszu curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1aprf0i 1. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę
    a wyczyszczone i umyte pieczarki w plasterki. Cebulę, czosnek drobno posiekać i przesmażyć na maśle, dodać marchewkę startą na tarce
    o dużych oczkach, paprykę, pieczarki, podlać bulionem drobiowym
    i chwilę smażyć.
  • 2. Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na połówki, zalać gorącą wodą tak aby je przykryć. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około
    60 minut. Po tym czasie wlać pomidorową passatę, dodać papryki, curry i podsmażone warzywa. Dusić około 15-20 minut. Doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę z pietruszki i całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować