Żółte placki z sosem curry

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Aromatyczny, sezonowy obiad :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • placki cukiniowe:
    1/2 żółtej cukinii
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki mąki
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki kurkumy
    sos:
    30 dkg mięsa z szynki wieprzowej
    2 cebule
    1/2 szklanki śmietany 12% lub 18%
    sól, pieprz
    2 łyżeczki curry
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Placki Sosy Sos mięsny Szynki

Żółte placki z sosem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w piórka, zeszklić, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, zalać wrzątkiem i dusić do zmięknięcia i odparowania płynu. Dodać curry, podsmażyć, zalać śmietaną, zagotować i doprawić do smaku.
  • Placki cukiniowe 2. Cukinię wydrążyć, zetrzeć na tarce i odcisnąć. Dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy . Dokładnie wymieszać i smażyć placki.
  • 3. Placki podawać z sosem curry. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować