Ziemniaki z patelni z chorizo i serem feta

4.5 (158 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Ziemniaki podsmażane z pikantną kiełbasą chorizo, podawane z rozkruszonym serem feta i szczypiorkiem tworzą niezwykle smaczne i syte danie, które gotowe jest w kilka chwil.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki młode - średnie: 8 sztuk
    - chorizo: 130 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - słodka papryka w proszku: 0.5 łyżki
    - ser feta: 50 gramów
    - bób mrożony: 4 łyżki
    - Szczypiorek posiekany: 3 łyżki
    - sól: 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki z patelni z chorizo i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z patelni 1. Ziemniaki kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie kroimy kiełbasę w plasterki a każdy z nich przekrajamy na pół. Razem z drobno pokrojonym czosnkiem podsmażamy na patelni. Bób wrzucamy do wrzątku na 2 minuty, przelewamy zimną wodą, obieramy ze skórek.
  • Ziemniaki z chorizo i serem feta 2. Ugotowane ziemniaki wrzucamy na patelnię, całość dobrze mieszamy. Zdejmujemy z gazu, posypujemy słodką papryką w proszku, szczypiorkiem, bobem i pokruszonym grubo serem feta. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

Młode ziemniaki z patelni

To może cię zainteresować