Ziemniaki z masłem i koperkiem

4.49 (177 ocen)

Pyszne ziemniaczki z dużą ilością koperku

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    6 ząbków czosnku
    2 cebule
    3 łyżki masła
    sól i pieprz
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    pęczek koperku
    1/ 2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaki z masłem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie szorujemy kroimy w ćwiartki, gotujemy z 2 łyżeczkami soli około 12 minut i odcedzamy. Masło roztapiamy dodajemy rozgniecione 4 ząbki czosnku i obie papryki chwile smażymy. Do ziemniaków dodajemy masło, pokrojoną cebule w piórka i plasterki pozostałego czosnku.Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 20 minut w 200 C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować