Ziemniaki z fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Lubię jeść i gotować zgodnie z moją zasadą:chociaż raz w tygodniu coś nowego. Zazwyczaj szukam przepisów na smaczne i szybkie dania. W wolnym czasie wymyślam własne

  • 20 min

Składniki:

  • ● 10 średnich ziemniaków
    ● op. sera feta
    ● 15 dag czarnych oliwek bez pestek
    ● duża cebula
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● olej do smażenia

Ziemniaki z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czarne oliwki 1. Oliwki przekrawamy na pół.
    Fetę kroimy w kostkę
  • ugotowane ziemniaki 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
    Odcedzamy, obieramy
    i kroimy w grube talarki
  • składniki na patelni 3. Cebulę obieramy, kroimy
    w piórka i podsmażamy na rozgrzanym
    na dużej patelni oleju.
    Wsypujemy ziemniaki i oliwki.
    Podsmażamy chwilę na dużym
    ogniu. Zestawiamy, dodajemy
    fetę, doprawiamy.

Porady

Marty Jagustyn Zamiast białej cebuli można użyć czerwonej. Danie jest najsmaczniejsze z młodych ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy