Ziemniaki smażone po szwajcarsku z jajkiem sadzonym

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Takie ziemniaczki najlepiej smakują z odrobiną ketchupu

  • 40 min

Składniki:

  • 5 ziemniaków

    3 jajka

    szczypiorek

    4 ząbki czosnku

    sól i pieprz do smaku

    2 łyżki masła

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki smażone po szwajcarsku z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ziemniaki wyszorować,ugotować w łupinach,przestudzić,obrać,pokroić w talarki.Olej rozgrzać na patelni,włożyć posiekany drobno czosnek,smażyć około 30 sekund,ciągle mieszając.Dodać ziemniaki,osolić ,suto posypać pieprzem,smażyć na złoty kolor.Wyłożyć na papier.

    .Jajka usmażyć na maśle.

    .Smażone ziemniaki podzielić na porcje,ułożyć na nich sadzone jaja,posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować