Ziemniaki nadziewane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 1 min

rozkosz w ustach

  • 1 min

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    2 opakowania szpinaku
    4 ząbki czosnku
    0,5 kg sera żółtego
    masło
    sól
    gałka muszkatołowa

Ziemniaki nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki gotujemy około 30 minut później studzimy, dzielimy ja na połówki wydrążamy środek i ustawiamy na żaroodpornym półmisku wysmarowanym wcześniej masłem

    farsz:
    smażymy zamrożony szpinak na patelni do momentu wyparowania wody dodajemy łyżkę masła po czym starty żółty ser czosnek oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku następnie nadziewamy na wydrożone połówki ziemniaków i wstawiamy do piekarnika aż się przypieką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy