Ziemniaki faszerowane szpinakiem

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowanie daje mi wiele satysfakcji. Zazwyczaj przyrządzam proste dania. To jest smaczne i apetycznie wygląda. Można je podać na obiad lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • ● 1/2 kg szpinaku
    ● 8 dużych ziemniaków
    ● 25 dag chudego twarogu
    ● 2 op. sera mozzarella
    ● 2 ząbki czosnku
    ● przyprawa do dań z ziemniaków
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy, obieramy
    i przekrawamy na
    pół. Wydrążamy środki. Wewnątrz smarujemy olejem
    i posypujemy przyprawą.
  • 2. Szpinak blanszujemy, osączamy.
    Smażymy 5 minut z rozdrobnionym
    twarogiem i przeciśniętym
    przez praskę czosnkiem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Ziemniaki faszerujemy, posypujemy
    startą mozzarellą. Pieczemy
    godzinę w 180 °C.

Porady

Jeśli do potrawy wykorzystamy ugotowane ziemniaki, wystarczy ją zapiekać ok. 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować