Ziemniaki faszerowane serem feta

4.5 (164 ocen)

Zrobienie ich wymaga nieco więcej zachodu niż w przypadku zwykłych ziemniaków z wody, ale naprawdę warto. W tej formie można podać je do mięsnego obiadu, ale równie dobrze mogą stanowić samodzielne danie. Kubek maślanki będzie dla nich świetnym uzupełnieniem.

Składniki:

  • 12 średniej wielkości ziemniaków
    1/2 kostki sera feta
    1 pęczek koperku
    3 gałązki szczypiorku
    50g żółtego sera
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki faszerowane serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy.
  • 2. Za pomocą łyżeczki wydrążamy środki ziemniaków. Wydrążone kawałki przekładamy do miski, do której dodajemy pokruszony drobno ser feta, starty na tarce żółty ser, posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy pieprzem, mieszamy.
  • 3. Tak przygotowanym farszem napełniamy ziemniaki. Zapiekamy je w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować