Ziemniaki faszerowane grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.Wystudzić. Obrać ze skórki, przeciąć na pół i powykrawać środki.Tak przygotowane ziemniaki włożyć do miski z olejem i przyprawą do ziemniaków. Wydrążone środki pokroić na kawałki i odłożyć na bok. Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklić delikatnie na maśle,dodać całe kurki i pieczarki pokrojone w półplasterki,a duże pieczarki w kostkę.Podsmażyć razem,doprawić,solą,pieprzem,majerankiem i sosem maggi.( kilka grzybków odłożyć do dekoracji) Dodać kawałki ziemniaków,śmietanę,majonez,wymieszać.Przygotowanym farszem nadziać ziemniaki,włożyć do naczynia żaroodpornego,można posypać żółtym serem i zapiec ok. 10 minut. Podawać jako ciepłą przekąskę lub jako dodatek do obiadu.Smacznego.
Komentarze