Ziemniaczane medaliony

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można je podać do kotleta i surówki albo z sosem.

Składniki:

  • Medaliony: 1/2 kg średnich ziemniaków
    ● 4 łyżki
    mąki ziemniaczanej
    ● 2 jajka
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    Sos śmietanowo-czosnkowy: 1/2 op. małego jogurtu naturalnego
    ● 1 łyżeczka majonezu
    ● 2 łyżki śmietany
    ● zmiażdżony ząbek czosnku
    ● przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, po szczypcie chili, słodkiej papryki i przyprawy do gyrosa.
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane medaliony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy na
    półmiękko. Z mąki, mleka
    i żółtek robimy ciasto. Dodajemy
    sztywno ubitą pianę.
    Doprawiamy. Ziemniaki kroimy
    w plastry i maczamy
    w cieście. Smażymy na złoto.
  • 2. Składniki na sos mieszamy,
    podajemy w miseczce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować