ZIEMNIACZANO MIĘSNY KOCIOŁEK

5 (171 ocen)

  • Łatwy

Połączeni miesa z warzywami, idealne na obiad.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso na gulasz: 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - olej: 2 łyżki
    - pieczarki: 5 sztuk
    - papryka marynowana: 2 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - ziemniaki: 50 dekagramów
    - przyprawa do gulaszu: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - kostka mięsna: 1 sztuka
    - papryka ostra: 1 łyżeczka
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczano mięsny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w średnią kostkę, cebulkę w dość grubszą kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, wrzuć mięso, smaż chwilę by się zrumieniło, dodaj cebulę i czosnek, chwilę smaż razem. Pieczarki pokrój w półplasterki, a paprykę w kostkę. Mięso podlej wodą, dodaj kostkę mięsną, sól, pieprz, paprykę ostrą, zioła prowansalskie i przyprawę gulaszową, duś na małym ogniu 30 minut.Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Następnie dodaj pieczarki, paprykę, pomidora pokrojonego w kostkę i ziemniaki. Mieszaj od czasu do czasu, dus jeszcze 35 minut by ziemniaki były miękkie. Ewentualnie dopraw i dodaj koncentrat i duś razem 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować