Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo zdrowa i pozywna sałątka z brazowej soczewicy z dodatkiem selera naciowego i ogórka kiszonego oraz pieczonego schabu

  • 60 min

Składniki:


  • 1/4 szkl soczewicy brązowej
    3 plastry pieczonego schabu
    2 łodygi selera naciowego
    ogórek kiszony
    sól
    pieprz
    łyzka majonezu
    3 łyzki jogurtu

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewice wrzucamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miękkości ( soczewicy nie trzeba wcześniej namaczać). Odcedzamy i studzimy. Schab wieprzowy pieczony kroimy w kosteczkę. Ogórka kiszonego kroimy w kosteczkę. Łodygi selera naciowego myjemy oraz kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy