Zielone tagliatelle z sosem z wędzonego łososia i mascarpone

4.5 (199 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zielone,szpinakowe tagliatelle w połączeniu z aksamitnym,śmietankowym smakiem mascarpone,wędzonym norweskim łososiem i koperkiem to wyborne danie na miarę książecego podniebienia.Polecam;-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielone tagliatelle: 400 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - łosoś norweski: 150 gramów
    - koperek (pęczek): 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek do smażenia: 1 łyżka
    - bazylia liście: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone tagliatelle z sosem z wędzonego łososia i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś norweski plastry 1. Plastry łososia kroimy na mniejsze części i smażymy 2 minuty na rozgrzanej patelni z dodatkiem łyżki oliwy.
  • szpinakowy makaron 2. Makaron ugotować al dente (w osolonej wodzie), odcedzić i od razu przełożyć do garnka.
  • sos mascarpone 3. Do smażonego łososia dodajemy serek mascarpone,mieszamy,aż się rozpuści i posypujemy dużą garścią siekanego zielonego koperku.
  • makarony 4. Makaron (jeszcze gorący) wyłożyć na talerz i polać sosem,posypać świezo zmielonym pieprzem.Podawać z listkiem świeżej bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Serek Sól Pieprz Koperek Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować