Zielone śledzie Eli w zalewie

4.49 (166 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smażone świeże filety śledziowe w zalewie octowej.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie zielone: 1 kilogram
    - sól,pieprz do smaku: 5 szczypt
    - mąka pszenna do panierowania: 0.67 szklanki
    - olej do smażenia: 0.5 szklanki
    - woda: 3 szklanki
    - ocet: 1 szklanka
    - duża cebula: 1 sztuka
    - ziarenka ziela angielskiego: 5 sztuk
    - Liscie laurowe: 3 sztuki
    - sól: 1 łyżka
    - cukier: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielone śledzie eli w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę,ocet,cebulę pokrojoną w pól krążki,ziele angielskie,liście laurowesól i cukier zagotować i przestudzić.Ze śledzi wyciąć grzbiet,płaty przekroić na pół,posolić,popieprzyć,obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano,na gorącym oleju.Usmażone śledzie zalać letnią zalewą.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziele angielskie Liść laurowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować